Venezuela
Káva má plné tělo s tóny marcipánu, pražených lískových ořechů. Ve vůni můžeme najít růži. Zároveň je káva doplněna tóny ovoce, které signalizují čerstvost zrna a kvalitu zpracování.
Doručujeme připravit s použítím 92 st. vody a 10,5g kávu na jednu porci.
Kategorie: | Tmavě pražená |
---|
Venezuela
region: Merida
zpracovatelská stanice: Santa Cruz de Mora
nad. výška: 1200-1650 m.n.m.
Odrůda: Caturra, Catuaí
sklizeň: 2024
Káva pochází ze státu Merida ze
zpracovatelské stanice ve městečku Santa Cruz de Mora,
kam své kávové sklizně dodávají desítky drobných
farmářů. Venezuela je velice kopcovitý stát, a proto
veškerý sběr probíhá ručně s důrazem na sběr pouze
zralých kávových třešní. Proces začíná floatingem, kde
se oddělí případné nezralé třešně a předměty s nízkou
hustotou jako větvičky a listy. Po následném loupání
třešně putují do fermentačního tanku, kde se nechají
fermentovat 18 hodin za účelem odstranění zbytkové
dužiny z pergamenu. Nakonec, před pytlováním, probíhá
třídění podle velikosti.
Mnoho drobných farmářů v zemi nadále upřednostňuje
organické a tradiční zemědělské postupy, které zajišťují,
že káva si uchovává svůj jedinečný profil. Navzdory
ekonomickým obtížím se vynakládají úsilí na oživení
tohoto kdysi prosperujícího odvětví, protože káva
zůstává nedílnou součástí venezuelské kultury a
ekonomiky.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.