Honduras

Farmář Jose Yovany Rodriguez se pohybuje v kávovém průmyslu od roku 1985. Vypěstoval tuto skvělou kávu se svěží citronovou kyselinkou, sladkým tělem zelených jablek a dochutí broskví.

Doporučujeme připravovat na espresso i filtr. Na espresso použijte ideálně 10g při 92 stupních Celsia.

Velikost balení
Zrnková / Mletá
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
12.9.2024 12.9.2024 12.9.2024 12.9.2024 12.9.2024 12.9.2024 Zvolte variantu
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Značka: Johnny Coffee
340 Kč 360 Kč 620 Kč 640 Kč 1 200 Kč 1 220 Kč od 340 Kč –20 % 272 Kč 288 Kč 496 Kč 512 Kč 960 Kč 976 Kč od 272 Kč
Kategorie: Středně pražená
Sacek honduras
340 Kč 360 Kč 620 Kč 640 Kč 1 200 Kč 1 220 Kč od 340 Kč –20 %

Země původu: Honduras

RegionIntibuca, Pichaho

Farma: El Beneficio

Farmář/ka: Jose Yovany Rodriguez

Nadmořská výška: 1760 m.n.m.

Odrůda: Catuai

Zpracování: Washed

Cupping Score: 87

 

Jose Yovany Rodriguez začal pít kávu v roce 1985. Káva byla vždy přítomna v jeho životě jako koníček, zatímco pracoval na různých místech, aby se uživil a uživil rodinu. Postupem času se Josému podařilo koupit pozemek, na kterém začal pěstoval kávu. Z původních 300 rostlinek už má v současnosti pozemek o rozloze cca 4 hektary.


Díky přímému prodeji kávy se Josému daří získávat za své mikroloty více peněz, a to mu pomáhá k rozšiřování a zdokonalování své farmy. Posledním jeho projektem je pořízení vlastního loupacího stroje (depulperu) a solárních panelů, které využívá jak ve svém domě, tak na farmě.

Na zpracování kávy, kterou Jose pěstuje, pracuje tým 10 lidí. Proces fermentace trvá přibližně 24 hodin. Sušení probíhá v solární kopulovité sušárně, kde se káva suší přibližně 15 dní.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu